Pasta la rouille pasuje właściwie do wszystkich zup rybnych, a jej nazwa w tłumaczeniu na język polski, znaczy- rdza i odnosi się koloru rdzawego.
Przygotowanie pasty jest niezwykle proste:
Ugotowany ziemniak przepuszczamy przez praskę, następnie dodajemy rozdrobnione 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, curcumę, czerwoną paprykę w proszku, natkę pietruszki. Wrzucamy 1żółtko oraz i stopniowo dodajemy 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.
Pastą la rouille smarujemy grzanki i posypujemy żółtym, tartym serem.
W ten sposób przygotowane grzanki układamy na dno miski/talerza i zalewamy zupą.
Polecam :)
aaa jak to pysznie wygląda
RépondreSupprimerSmakowicie wygląda ! Rzeczywiscie nie jest trudne, muszę kiedys wyprobowac :)
RépondreSupprimer