Wreszcie odważyłam się upiec brownies. Ciasto wyszło idealne! Mocno czekoladowe, w środku ciemne, lekko zakalcowate. Takie, jakie być powinno.
Składniki (można podwoić)
Sposób przyrządzenia :
W garnuszku gotujemy wodę na wolnym ogniu. Na to stawiamy żaroodporną miskę z masłem i czekoladą. Mieszamy do całkowitego połączenia roztopionej czekolady z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do plastikowej misy wrzucamy jajka, cukier i miksujemy ok. 3 min. Następnie dodajemy stopniowo mąkę i dalej miksujemy. Przestudzoną czekoladowa masę , łączymy z masą z jajek, cukru i mąki dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Dodajemy drobno posiekane orzechy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na kwadraty.
Ciasto podane do popołudniowej kawy lub szklanki mleka zadowoli najwybredniejszych smakoszy słodkości. A cudowny smak wprawi wszystkich w dobry nastrój :)
Polecam!
Ciasto podane do popołudniowej kawy lub szklanki mleka zadowoli najwybredniejszych smakoszy słodkości. A cudowny smak wprawi wszystkich w dobry nastrój :)
Polecam!
yaamiii yamii <3
RépondreSupprimermniaaaaam *.*
RépondreSupprimermm<3
RépondreSupprimeryumyyy <33
RépondreSupprimerX Jenny
Rocknrollerr.com
mniam <3
RépondreSupprimerzgłodniałam :D
RépondreSupprimerjestem uzależniona od słodkości!! aaa :((
RépondreSupprimerobserwuję